maanantai 23. joulukuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet?

Vuosi on jälleen vaihtumassa uuteen ja pääsemme hetkeksi rauhoittumaan arjen melskeestä. Myyntimiesten kannalta vuosi on ollut kaksi jakoinen. Kuten uutisista olemme saaneet kuulla on yritysmaailma kokenut tänä vuonna paljon niin negatiivisia kuin positiivisia asioita.

Positiivisina voidaan pitää Suomalaisen peliteollisuuden menestyksen jatkumista maailmalla josta suurimpana voidaan pitää Supercell:n myyntiä. Myös Rovio on pystynyt pitämään johtavan asemansa ja Angry Birds pelit keikkuvat edelleen tänäkin vuonna myydyimpien mobiilipelien listalla. Start up-puolella on paljonkin positiivista pöhinää sekä tekemisen meininkiä mitä kuvastaa ennätykselliset mittasuhteet jopa maailman laajuisesti saanut ja loppuun myyty Slush-tapahtuma marraskuussa.

Negatiivisten tapahtumien puolelta löytyy paljonkin tapahtumia joista nostan esille Finpro:n loppuvuonna aloittamat YT-neuvottelut. Finpro:n tavoitteena on edistää Suomalaisten yritysten kasvumahdollisuuksia ulkomailla ja myös ohjata kansainvälistä rahoitusta kotimaan yrityksille. Kun Finpro:n tyyppiset tahot joiden tavoitteena on auttaa Suomalaisia yrityksiä menestymään ulkomailla joutuvat aloittamaan oman talouden tasapainottelun, täytyy kansainvälisten markkinoiden olla melkoisessa horrostilassa. Lähitulevaisuus ei näin ollen ole välttämättä tuomassa helpotusta  kansainvälisen talouden alakuloon. Tämä näkyy varmasti myös ensi vuonna joidenkin kansainvälisten yritysten tilanteen heikentymisenä joten negatiivisia uutisia on luvassa jatkossakin.

Mitä sitten vuodesta on jäänyt itselleni käteen ja miltä vuosi 2014 tällä hetkellä näyttää?
Vuoteen 2013 on sisältynyt kuten yleensä niin ylä- kuin alamäkiä. Tämä vuosi on sisältänyt henkilökohtaisesti erityisen paljon uuden oppimista ja mahdollisuuden tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin sekä yrityksiin. Koska haluan keskittyä yleensäkin vain positiivisiin asiohin en nytkään mieti negatiivisia tapahtumia vaan noudatan vanhaa sanonta "sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee". Tämän sanonnan myös Saunalahti osasi aikoinaan hyödyntää omassa markkinoinnissaan lausella "sitä nettitikulla silmään joka mokkulaa muistelee" eikä DNA:n aikoinaan lanseeraamasta mokkulasta taidettu enää sen koommin puhua.

Tämä vuosi on jälleen osoittanut että "There is no business like sales business"... kaikki on lopulta kiinni myynnistä. Siitä miten aktiivisesti omaa tai muiden visiota viedään eteenpäin ja kenelle visiota myydään tai miten. Niin myyjän kuin markkinoinnin pitää pystyä lunastamaan lupaukset joita on luonut, pitää myös pystyä uudistautumaan sekä kehittämään uusia toimintatapoja eikä luottaa siihen että aiemmin toiminut toimii myös tulevaisuudessa. Pidän henkilökohtaisesti merkittävimpänä asiana sitä että olen onnistunut yrittäjänä vakuuttamaan itseni että voin edelleen oppia uusia asiota ja taitoja. Niin uusista kuin vanhoista kokemuksista on ollut hyötyä myös muille yrityksille ja monen yrityksen kanssa aloitan uuden vuoden positiivisessa vireessä. Vuoteen 2014 lähden siis entistä kokeneempana ja motivoituneena koska tiedän minkälaisten haasteiden sekä mahdollisuuksien kanssa olen ensivuonna tekemisissä. Siksi kehoitan myös muita keskittymään positiivisiin asioihin ja muistamaan että "aurinko paistaa myös risumajaan...laskusuhdanteen jälkeen tulee noususuhdanne" jne... Niin kauan kun emme heitä "hanskoja tiskiin" vaan jaksamme yrittää ja tehdä kaikkemme on kaikki mahdollista myöskin ensivuonna. 

      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti